Og en forklaring.

Til den der gerne vil have en fysiologisk forklaring på hvorfor at det nu kan fungere med denne levevis til varigt vægttab, kommer her efter……

Min faglige forståelse af hvorfor at denne tilgang til et overvægts-problem skulle medføre større succes rate frem for mange andre slankeforsøg.  – At en varig omlægning af livsstil og kost-indtag sikre varigt vægttab.

Hensigten med denne 3 fase deling, i indtagelse- , fordøjelse- , og hvile-fase er at give din organisme/krop mulighed for at stresse lidt af, få lidt tid og rum til at omsætte næringsstoffer, afgifte og udrense, – men vigtigst :
– “Lade hypofysens væksthormon frisættes ved blodsukker i den lave ende og komme i spil, med væksthomonets sekundere og oversete funktion, – At mobilisere energi fra vores depotfedt, for derved at dette kan indgå i leverens glykose dannelse, glykoneogenese, for på den måde at give din organisme den nødvendige energi mellem dine måltider og samtidig tærer på lidt kropsfedt “

Slankekure af uger til måneders varighed giver naturligvis umiddelbart resultat på badevægten og kan også være synlig på dit spejlbillede. Men ændre du ikke varigt livsstil og omlægger din kost vender kroppen blot tilbage til den gamle tilstand, nævnt som “jo-jo kurer”.

Du opnår ikke et varig vægttab medmindre at der træffes en beslutning om ændring af livsstil og kostomlægning. 

Kroppens “programmering” har fundet sted før stenalderen, – i jæger og samler tid. En tid hvor man ikke bare var på “tilbudsjagt” i et supermarked. Det var anderledes barske vilkår, hvor der nødvendigvis ikke var “mad på bordet” hverdag. 

Således er kroppen programmeret eller indrettet til at fungere under vilkår med sult, hungersnød, lidt bær i ny og næ, men også stor overflod hvis et større byttedyr var bragt til bopladser. 

På den baggrund besidder kroppen en “bodymind” som opfatter en af nutidens slankekur som en “hungersnød”. 

Efter et par dages slankekur begynder kroppen at sætte energispare-foranstaltninger i værk således at sparsomme energi ressourcer kan vare længst muligt.
Når så slankekuren er slut vil kroppen’s “bodymind” bringe status que og hurtigst muligt fylde fedtdepoterne lidt ekstra, således at kroppen er rustet til næste “hungersnød”, som måske bliver lidt værre end sidste slanke-hungersnød.

Hvis du intet spiser overhovedet, kan du maximalt tabe 1 kg. kropsfedt på 3 dage. Et kilo kropsfedt indeholder ca. 7.500 kcal. Så for at tabe 1 kilo kropsfedt skal du forbrænde 7.500 kcal. Vi bruger normalt og gennemsnitligt ca. 2.500 kcal pr. dag. 
De første dage taber du oftest lidt mere….. på badevægten, – kun på badevægten, fordi det tab kommer oftest fra væskebindinger og mindre tarmindhold, – vægt som du i første omgang slipper af med. Men i sidste ende kan et realistisk vægttab ved en slankekur aldrig overstige 2-3 kilo om ugen.

Det er således forklaringen på at du ofte oplever gode resultater af din slankekur de første dage og kiloerne rasler af, men så begynder kroppens spare-tilstand og udbyttet af dine slanke foranstaltninger reduceres og at du hurtigt, en tid efter kuren, ender tilbage ved udgangspunktet og måske med et par ekstra kilo på badevægten.