Og en forklaring

Til den der gerne vil have en fysiologisk forklaring på hvorfor at det nu kan fungere med denne levevis til varigt vægttab, kommer her efter en nærmere forklaring af hvordan den menneskelig organismes energi og stofskifte fungere, som også er min forståelse af hvilken forklaring der er til grund for at man vil tabe sig og holde sin vægt efter denne levevis. 

Min forklaring:

Her kommer min faglige forståelse af hvorfor at denne tilgang til et overvægts-problem skulle medføre større succes rate frem for mange andre slankeforsøg. En varig omlægning af livsstil og kost-indtag sikre varigt vægttab.

Slankekure af uger til måneders varighed giver naturligvis umiddelbart resultat på badevægten og kan også være synlig på dit spejlbillede. Men ændre du ikke varigt livsstil og omlægger din kost vender kroppen blot tilbage til den gamle tilstand, nævnt som “jo-jo kurer”.

Du opnår ikke et varig vægttab medmindre at der træffes en beslutning om ændring af livsstil og kostomlægning. 

Kroppens “programmering” har fundet sted før stenalderen, – i jæger og samler tid. En tid hvor man ikke bare var på “tilbudsjagt” i et supermarked. Det var anderledes barske vilkår, hvor der nødvendigvis ikke var “mad på bordet” hverdag. 

Således er kroppen programmeret eller indrettet til at fungere under vilkår med sult, hungersnød, lidt bær i ny og næ, men også stor overflod hvis et større byttedyr var bragt til bopladser. 

På den baggrund besidder kroppen en “bodymind” som opfatter en af nutidens slankekur som en “hungersnød”. 

Efter et par dages slankekur begynder kroppen at sætte energispare-foranstaltninger i værk således at sparsomme energi ressourcer kan vare længst muligt.

Det er således forklaringen på at du ofte oplever gode resultater af din slankekur de første dage og kiloerne rasler af, men så begynder kroppens spare-tilstand og udbyttet af dine slanke foranstaltninger reduceres.