Lidt om det med “småt”

Hvad fødevareproducenterne IKKE ønsker, du skal vide!

Fødevareproducenterne er godt klar over, at forbrugeren ikke synes sukker er helt så sundt. Men de ved også, at hvis den mad, de forsøger at sælge os, ikke tiltaler vores smagsløg, vil vi ikke købe produktet igen.

De ved, at sukker er stærkt vanedannende, og hvis de tilsætter deres fødevareprodukter lidt sukker, er chancen for, at vi bliver lidt afhængige af deres produkt, – og køber det igen, større. 

Så de gemmer sukkerindholdet bag mere uskyldige navne som glukose, maltose, sukrose, dekstrose, laktose, fruktose, ribose, etc.

Modificeret stivelse er også et stof, der i industrien tilsættes mad for at jævne den. Det kan fx være for at skabe en fastere konsistens, som når man vil gøre sin sovs eller light produkt mindre flydende eller mere creamet.
Modificeret stivelse er en naturlig stivelse, der er påvirket kemisk. Det er derfor, man regner denne naturlige-stivelse som et tilsætningsstof, selvom det egentlig er stivelse fra fx kartofler eller majs.

Men læse indholdsfortegnelserne og varedeklarationen grundigt igennem, inden du køber noget. Hvis du ser bogstaverne ”-ose” , et af de forskellige stivelse-arter eller modificere-stivelse på etiketten, så ved du, at de vil forsøge at skjule den kendsgerning, at varen er tilsat kulhydrat, sukker eller stivelse. 

Til din overraskelse vil du måske også finde ud af, at der er tilsat kulhydrat, – stivelse eller sukker-arter, i næsten enhver færdigpakket fødevare, selv i mælkeprodukt og kødvarer.