Hvorfor overvægt?

Sådan kan man bliver overvægtig?

  • Hvis ikke du ved det….

Meget simpelt – du indtager ganske enkelt flere Kalorier end du forbrænder.

Det er fordi den industri-fremstillede  mad vi bliver reklame-tilbudt og køber er sammensat på en måde, der får os til at spise og optage mere energi end vi har behov for, – og som derfor foranledet at der opmagasinere fedt i blodkar og væv.  Punktum!

Det kan forklares med at vores industri-forarbejdede eller -fremstillede fødemidler bliver tilsat sukker/kulhydrat, indeholder for meget energi (for mange kalorier) og tilmed den “forkerte” slags kalorier…. som vi kan spise eller drikke uden at vi opnår en egentlig mæthedsfølelse og som til med er de stærkt vanedannende, således at man drages til at spiser det dag efter dag!

– Nå, så fik den vist også fuld gas, – men sådan er det….

De sidste 50 år er vores tilværelse og arbejde for de fleste vedkommende blevet mere og mere stillesiddende. Samtidigt er tilbuddet af industri-fremstillet fødemidler eksploderet og reklamerne for samme er blevet mere og mere dragende. Sideløbende her med har mange mennesker opnået øget velstand, i forhold til bedsteforældre generationen, og der med har vi også fået flere penge til mad og sukker søde drikkevare.
Nu samtidigt med at udbudet af billigere kulhydrat-holdige industri-fødevare er exploderede, er rå-vare-landbrugsprodukter og vital-kost i indkøbskurven gledet i baggrunden medens “gammeldags” køkken tilberedning i hjemmet blevet mere og mere til drømme, med opskrifter i ugeblade og kogebøger.