Noget om mave-balle-lår-træning!

HVORDAN KAN JEG TRÆNE TIL MINDRE MAVE, BALLER ELLER LÅR?”

Det kan man i udgangspunktet ikke, for du kan ikke selv vælge, hvor på kroppen du vil forbrænde fedt. Kroppen forbrænder fedt hvor kroppen vil. Men i sammenspil mellem din kost- og lidt motion kan du overtid få påvirket dine fedtdepoter rundt om på kroppen. Men der findes ingen “Quick fix”. 

En træning af specifikke kropsområder og muskelgrupper giver øget vægt, øget muskel volumen og i sidste ende, muligvis, mere fylde der hvor man netop ønskede at fjerne noget fra… 

Hvis det er din ønske at fjerne lidt for meget fra mave, baller eller lår er en kostomlægning den primære del af løsningen. Minimere, eller helst ingen, sød-sodavand/cola, stivelse i form af kartoffel-produkter, hvidt hvedebrød, pizza og pasta, majskager og poleret ris er udgangspunkt i denne plan. 

Så måske lidt motion for dit velbefindende, men lad tiden gøre arbejdet. 

Hvis du beslutter dig for at gøre lidt motion, skal du være opmærksom på hvordan du gør det!  

Det er sådan at muskler vejer mere end kropsfedt, hvorfor du kan se en stagnation i et muligt begyndende vægttab eller selv en vægtøgning afhængig af motionsform og intensitet.

VARIATION ER NØGLEORDET I ERNÆRING OG TRÆNING. “Mesteren kendes på begrænsningens kunst”

Det er vigtigt, at du varierer din ernæring og dine øvelse, for ikke at opleve at en begyndende udviklingen går i stå, både hvad angår varigt vægttab og motion/træning. 

Det at forstå, at ensidig slankekure, “lavt fedt”, “stenalder kost”, “spis efter din DNA-type”, “low Carbon” eller anden “kur”, ender altid og ofte samme sted. – Med tilbage fald. 

Ligeledes er det sådan at de “30 mavebøjninger” du har lavet morgen og aften den sidste måned, for at opnå en flad mave…. Oftest ender med mere. 

Begge dele er desværre ikke er vejen frem. 

Det er med slanke-diæter og når de samme øvelse udøves gang på gang, vil kroppen vænne sig til den, og i sidste ende udføre det meget effektivt. 

Det betyder, at kroppen efter et stykke tid begynder at spare på begrænse ressourcer og ikke bruger samme mængde energi på udøvelsen, som da du startede. 

Du vil altså forbrænde færre kalorier ved samme arbejde, end tidligere. 

Her er svaret ganske enkelt “variation”, såvel i valgt kostomlægning og kost-indtag ude stivelse og sød-sodavand/cola,  såvel i motion eller træningsform. Men således at kroppen få lov til, at arbejde mindre intensivt og hårdt med mindre kendte øvelser og bevægelser, men til gengæld over længere tid. 

Når der trænes for at opnå en fedt reduktion, kan man ud over kosten og øvelserne også skæve til fedtprocent i kroppen. Denne skal gerne gå ned, – det fortæller dig at du opbygger muskelmasse, det må være forventet hvis din vægttabs-udvikling lige pludselig stagnere eller du ligefrem begynder at øge i vægt efter start på motion eller træning.  

Vægttab opnår man primært gennem kostomlægning, men man kan på længere sigt også inddrage en eller anden form for “low intensitets træning/motion”, – kun motion kan tærer på den for-fedtning, som gennem “de Fede år” har fundet sted, af kroppens blodkar.

Jo større musklen er og jo flere muskler der i spil når du udfører øvelsen, jo mere energi og kalorier forbrændes der fra “kroppens fedt reserver”.  Dette betyder, at man med fordel kan arbejde med lav intensitet, inddrage de store musklergrupper i kroppen og holde fokus på helkropsøvelse for at øge forbrændingen og mindske kroppens fedtprocenten. 

FEDTPROCENT OG KOST

Det allervigtigste, og det der har den største effekt på fedtprocenten i kroppen, er og bliver kostens indhold af kulhydrat, sukkerarter og stivelse, sød-sodavand/cola og øvrigt industri forarbejdet eller tilsat sukkerstof.  

Det er derfor vigtigt, at spise hensigtsmæssigt, dog er det individuelt fra person til person  hvordan din kostomlægning skal sammensættes. 

Faktorer som aktivitetsniveau og personlige data (mål og vægt), bør med indrages for at kunne beslutte de mest effektive valg for dig personlig,  der imødekommer dine behov, at du ikke sulter dig og indeholder de nødvendige næringsstoffer, så du forbliver  ved helse og godt mod. – “Planlæg det realistiske og gennemfør det planlagte”…..

Overordnet set anbefales det, at spise varieret, “grønt og groft”; mange grønbladet grøntsager og specielt grove rå grøntsager, gå efter fuldkorn og magert kød. Men undlade stivelses produkter som hvidt brød, pizza og pasta, poleret ris og kartoffel produkterne 

FORBRÆNDING

Lad os lige slå fast, at der ikke er noget der hedder punktforbrænding, man kan ikke mindske fedt på specifikke steder på kroppen, hverken gennem kost eller træning. Kroppen tager, hvor den tager fra, og nogen vil af den grund opleve, at det kan tage tid før resultaterne viser sig på maven, mens andre ikke.

FOKUS PÅ PROCES OG HELHED

Alt i alt kan der konkluderes, at træning af en flad mave må opfattes som en proces, hvor du skal være tålmodig og helhedsorienteret. Der er flere faktorer i spil og der er bare ikke nogen enkel løsning; – der er ikke én træningsøvelse eller en fødevare der kan give dig en flad mave. Her er der således tale om et sammenspil af flere faktorer. Samtidigt skal du virkelig huske, at dette er en proces der kan være meget forskellig fra person til person, vores kroppe er forskellige og de vil reagere for forskellige måde. “Den gradvise proces”, – Ting tager tid!.