Baggrund.

Med en baggrund som mangeårig aktiv idrætsmand, Sygeplejerske og Sygeplejelærer med års erfaring i undervisning, bl.a omkring ernæring og diætik fra sygeplejeskolen i Sønderborg, samt indsigt i kroppens energi omsætning gennem arbejde med vækst-hormon og andre produkter som påvirker kroppens-stofskifte i medicinal industrien, har jeg oparbejdet en omfattende viden om kostindtag og ernæring, men også energiomsætning i kroppen.

Kostindtag og ernæring til raske og syge mennesker, elite sportsfolk og motionister, tykke og tynde har altid været en væsentlig del af mit interesse område, ligesom sundhedsvidenskaben har præget mit aktive erhvervsliv.

Selv har jeg også praktisk erfaring med “det fede liv” og eget varige vægttab. Fra en kropsvægt på 96 kilo som 20 årig ungmand i 1976, til en stabil vægt på omkring 70 kg i dag. 

En periode på mere end 40 år har jeg holdt min vægt forholdsvis stabil og min beslutning om ikke at blive for tyk igen, har jeg holdt med de enkle leveregler, som jeg herved formidler.

Det er en periode på 40 år, hvor jeg har haft skifteholdsarbejde, stresset og belastende sælgerjob, stillesiddende kontorarbejde og bilkørsel, – der har i perioder været op mod 50 – 75 rejsedage om året, hvor man er overladt til landevejen og lufthavnes fastfood fristelser, med  hotel-mad og overnatning i ind og udland.

Jeg synes min tilgang til stabilt og varigt vægttab har stået sin prøve og vil her gerne formidle min tilgang, viden og forståelse af kroppens energiomsætning på et fysiologisk funderet grundlag. 

Med de bedste ønske om varigt vægttab. 

Søren Jans