Noget om slankekure

Meta-analyse viser: Alle slankekure ender med samme resultat…

Et canadisk/amerikansk studie viser, at uanset om du er til “palæo” eller “low carb, high fat” eller anden, når det gælde slankekure, så kan det være uden forskel. – Resultaterne bliver nemlig de samme.

Forskerne har analyseret 48 slankekure med deltagelse af 7.286 personer. Det viste sig, at så længe deltagernes indtagelse af kalorier blev begrænset, så tabte de sige, uanset hvilken kur de var på.

Deltagerne var på de forskellige kure mellem 6 og 12 måneder. Det største vægttab blandt deltagerne var hos dem, der var på en kur med få kulhydrater. Her var gennemsnitsvægttabet 8,73 kilo, mens det var 7,99 kilo hos dem, der var på en kur med lavt fedt indtag.

»Forskellene på vægttabene i de forskellige kure var minimale,« skriver forskerne i deres studie og konkluderer derfor: “at man bør vælge den kur, som de synes lyder bedst for sig selv”.  – Studiet er i øvrigt publiceret i det videnskabelige tidsskrift The Journal of American Medical Association (JAMA). 

Herfra vil jeg tilføje, at kun egentlig kostomlægning fører til varigt vægttab.

Slankekure giver vægttab, ja, – Men efter slankekuren er slut vender hverdagen og kiloerne tilbage.

En dissideret og bevidst kostomlægning er nødvendig, hvorfor også den her på sitet forslået intervention, med at fravælge af stivelses-kulhydrat og industri-forarbejdet-kulhydrat, nok ikke vil rammer helt uden for skiven…. når det gælder varigt og holdbar kostændrings-intervention. 

Forstå: 
Menneskekroppens “programmering” har fundet sted i før-stenalderen, – i jæger og samler tid. En tid hvor man ikke bare var på “tilbudsjagt” i et lokal supermarked. Det var anderledes barske vilkår, hvor der nødvendigvis ikke var “mad på bordet” hverdag. 

Således er kroppen programmeret eller indrettet til at fungere under vilkår med sult, hungersnød, lidt bær i ny og næ, men også stor overflod hvis et større byttedyr var bragt til bopladser. 

På den baggrund besidder kroppen en “bodymind” som opfatter en af nutidens slankekur som en “hungersnød”. Efter et par dages slankekur begynder kroppen at sætte energispare-foranstaltninger i værk således at “sparsomme energi ressourcer” kan vare længst muligt. 
Når så slankekuren er slut vil kroppen’s “bodymind” bringe status que og hurtigst muligt fylde fedtdepoterne lidt ekstra, således at kroppen er rustet til næste “hungersnød”, som måske bliver lidt værre end sidste slanke-hungersnød.

Bemærk! :
“Du opnår ikke et varig vægttab, medmindre at der træffes en beslutning om ændring af livsstil med en varig kostomlægning og bevidst ernærings-intervention ”.