Hurtig vægttab.

Det hurtige vægttab!

Har du 5-10-20 kg for meget på badevægten, har du måske prøvet at tabe dig et par kilo på diverse måder? – det har de fleste nok prøvet….

Så har du sikkert også oplevet, at du hurtigt taber 2-3 kg de første par dage, så går det langsommere med at smide yderlige kiloer. Så er det pludselig ikke så sjovt og man opgiver muligvis hurtigt igen, hvorefter man begynder at spise som man plejer igen.

Også…… !, – du tager det hele på igen og måske lidt til, – kender du ikke det…

Det kan ikke sådan lade sig gøre at tabe 2-3 kg kropsfedt på 3 dage, – umuligt. Men mange har alligevel prøvet det, – 2-3 kilo på 3 dage. Hvodan kan det så lade sig gøre….

Det du taber de første dage, er væske som er bundet i kroppen foranledet af det du spiser. Sukker lagerne i kroppen binder en del væske, ligesom man taber i vægt ved at tarmens fyldningsgrad (indhold) bliver mindre.
– det bliver ikke lige nævnt når slankekurerernes “fantastisk” resultater bliver markedsført. 

Tarmens indhold er måske 3 kg, men – hvis du spiser mindre går det måske ned til 1 kg. Imidlertid ses det snart på badevægten, men det til trods har du har ikke tabt et eneste gram kropsfedt endnu. Blot fordi dine tarme vejer mindre og når du har tabt de første kg i tarmindhold, taber du ikke mere derfra. 

Når, ja….Har du forstoppelse eller træg tarm, kan tarmindholdet være nogle flere kilo mere, på grund af ophobet materiale i tyktarmen. Så i det tilfælde, og du kan få forstoppelsen til at glide, vil du tabe yderlig et par  ekstra kilo af det meget tarmindhold…..

Så, her til din almindelige oplysning….

Et kilo kropsfedt indeholder ca. 7.500 kcal. Så for at tabe 1 kilo kropsfedt skal du forbrænde 7.500 kcal. Vi bruger normalt og gennemsnitligt ca. 2.500 kcal pr. dag. 

Hvis du intet spiser overhovedet kan du altså max tabe 1 kg. kropsfedt på 3 dage.

Du har måske hørt at fedt i mad indeholder 9 kcal pr. gram og 1 kg fedt i mad giver så 9.000 kcal. Det er rigtigt, men kropsfedt indeholder også lidt vand, blodkar mm. derfor er kropsfedt ikke rent fedt og indeholder altså færre kcal end f.eks. rent fedt som smør eller olivenolie.

Her har vi taget udgangspunkt i en gennensnits personen med en 2.500 Kcal forbrænding pr. dag med alm. let arbejde eller aktivitet.
En person med hårdt arbejde eller en som træner hårdt mange timer, bruger selvfølgelig flere kalorier og kan derfor tabe mere fedt pr. dag.
Men er du ikke som udgangspunkt veltrænet. vil du til at begynde med skulle opbygge muskelvæv, som er tungere end fedtvæv. I den situation vil det forventede vægttab udeblive, tiltrods for nok så ihærdig indsats i fitness-centret..

Det er primært en enkelt kostomlægning der kan hjælpe dig igang og tilsvarende en bevidst kostomlægning der kan skabe dig varigt vægttab.  Siden kan motion stille og roligt blive introduceret og på længere sigt være med til at stabiliser opnået vægttab.