Alternativ: Vægttab uden kur!

Det kan siges med 10 ord: “Spis, spis ikke formeget, spis væsentlig frisk frugt og grønsager”.

Du taber dig ved simpel kostomlægning: 

Du kan hurtigere, lettere og bedst tabe dig ved at omlægge dit daglige kostindtag. 

Motion som slankeforanstaltning virker sjældent efter hensigten. – vægten øges grundet øget muskelmasse og appetitten øges grundet forhøj intensitet og øget energiforbrug. Og dette samtidigt med at du synes, “du fortjener lidt ekstra sukkerstads eller energi-drik/bar , – nu du har været så dygtig og flittig i fitness”….

Men motion kan tilsvarende med godt resultat vedligeholde et opnået vægttab, når det kommer der til.  Her vil en helt almindelig gåtur på en lille 1 time gøre meget ved det og holde vægten nede og kroppen i gang. – Punktum!

Således bør du bare have en enkel basal forståelse og følger simple leve regler:

  • Det er hverdage der tæller,
  • Du må ikke sulte dig,  
  • Du skal ikke hård træning og
  • Du må følger simple regler og råd om kostindtag. – (spis mere af det der øger fedtforbrænding, nemlig FEDT og PROTEIN, samtidig spise mindre af det der bliver til fedt, nemlig de alt for mange sukker- og stivelse-kulhydrater).

Det er ikke så svært, men ikke lige nemt for alle, men:

  1. Det er hverdagen der tæller! Følger du disse råd og livsstil i din dagligdag, er der også plads til at nyde “alle herlighederne” til højtid og festen…. Ligesom, – i “gamledage”, eller når et større byttedyr blev bragt til bopladsen, – i vores fjerne forfædres tid. Ja, eller tage en dag med særlig hård træning, – hvis det var det der pludselig ramte dig…
  2. Du må ikke sulte dig!

Du skal spise en kost, hvor du ikke sulter dig. 

Man nedsætter kroppens stofomsætning og      forbrænding, hvis man sulter sig. Idet kroppen straks vil prøver at tilpasse sig, til en tid hvor der er ressourcer-knaphed eller “hungersnød”, – som om at der pludselig ikke var nok mad at spise. 

Tværtimod skal du vælge det rigtige at spise. Noget der vil tærer på dine kropsfedt depoter og får din fedtomsætning op! 

Du skal blot spise de rigtige ting, så du ikke tager på, men taber dig.

3) Du kan tabe dig uden at hård trænning!

Du kan tabe dig uden at træne som en gal, – prustende og svedende nede i fitness. 

Du kan med hård træning øge din forbrænding, ja….men øger også din appetit, således at kroppens appetitregulering vil efterlyse og “drage” dig til kalorie-indtag til energi-depoterne. 

“Reklamerne vil blinke i dit hoved” med energibarer og energidrikke. Kroppen siger: “Blodsukker op, blodsukker op”. Og du vil svare: “ja, nu fortjener jeg det også”…

Moderat intensitets-motion, som en almindelig gåtur, kalder ikke på kulhydrater på samme måde, da kroppen har nemmere ved selv at mobilisere nødvendig glukose ressourcer fra kroppens glukose reserver og fedtdepoter.  

4) Du må følger simple regler og råd om kostindtag!

Du skal forstå: 

  1. “Det er sukker- og stivelses-kulhydrat der fører til vægtstigning og kroppens depot fedt”, metabolisk syndrom og sygdom.
  2. “protein slanker”, er livsnødvendig og gør dig det godt.
  3. “Fedt er appetitregulerende” og det er ikke fedt der feder i sig selv, – ingen “fedtforskrækkelse”.
  4. Fedt er ikke kun usundt, det regulere appetitten og øger mæthedsfølelse. Kroppen har gavn af fedt og kan i princippet ikke leve uden fedt. Man bliver således usund og fed uden fedt. Men bemærk dog, at det helst skal være fedt af den gode kvalitet! – Se senere i teksten her.

Når du følger disse spiser anbefalinger, få du din krop til at øge sin fedtforbrænding og du taber dig. Du kan få dit ekstra fedt f.eks på sidebenene omkring maven og lårene, til at forsvinde. – Og det, UDEN at du sulter dig og UDEN overdreven fysisk aktivitet.

Sandheden er at du kan slanke dig med helt almindelig mad af lødig kvalitet. Og så er det meget bedre, sundere og det koster dig ikke noget ekstra, det er faktisk billigere end den kost du spiser i dag. – Det eneste du behøver er en vejledning, med forslag til hvad du kan spise, hvad du absolut IKKE skal spise og hvad du skal skære lidt ned på.

For at opnå varigt vægttab må du lave en permanent kostændringer, til en fornuftig ernæring som du har mulighed for at holde dig til. 

“Planlæg det realistiske, – gennemfør det planlagte”

En simpel vejledning om hvad der er lødigt at spise, det er det du har behov for. Du kan udemærket spise af alle de lækre ting på buffeten, bare du kan begrænse dig, – du behøver ikke at sulte dig selv for at tabe dig.

“Mesteren kendes på begrænsningens kunst”

Følg disse kostråd…

Reducer det du tager på af, – alt det der sætter sig på kroppen som fedt og irritere dig der….. 

Det er….

Den fedende mad, som er:

SUKKER-kulhydrat fra:

– slik, kage, tørret frugt, FRUGTJUICE, cola og sød sodavand 

Stivelses-KULHYDRAT fra: 

– pizza, pasta, brød, kartofler, ris, ris- og majs-kager, chips, popcorn.

ALKOHOL, – i den kulhydrat rige ende…, men alkohol er i sig selv “energigivende næringsstoffer” og tilfører organisme kalorier.  

Spiser du til dine hovedmåltider og gå uden om disse ovenstående fødevare kan du med god samvittighed spis igennem, men….

» Det er især vigtigt at droppe alle de mange mellemmåltider med disse nævnte ting, for blodsukkeret stiger hver gang du indtager disse ting

Forklaringen er at:

Insulin er det hormon i kroppen der regulerer blodsukker ned, ved transport af glukose ind i cellerne og tilsvarende til fedtceller til fedtaflejring. 

Insulin er forsåvidt og i praksis et “fedtaflejrende hormon”. Det er ikke som sådan at insulin hormonet almindeligvis er kendt og, – hvilket næsten ingen snakker om …. Det er på den anden side at betragtes som en offentlig hemmlighed medens Insulin producenterne gnider sig i hænderne…. 

For når først kroppen ikke selv formår at producere tilstrækkelig insulin fra bugspytkirtlen bliver “blodsukkeret permanent forhøjet”, og så får man en diabetes diagnose som behandles med, – ja…. Medicinalindustri fremstillet insulin. 

Så, – ikke uden denne grund byggede verdens største insulin producent stor fabriksenhed i Kina, da verdens store burgerkæder var vel etableret i landet….

Højt indtag af kulhydrater kvittere kroppe efterfølgende således med højt insulin i blodet og dermed aflejring af FEDT i dine fedtceller og blodkar, – ja, naturligvis hvis ikke kulhydraterne kan bruges umiddelbart i energiomsætning/forbrænding. 

Med et vedvarende højt insulin indhold i blodet kan du ikke opnå vægttab. 

Høj indtagelse af kulhydrater giver således fedtaflejringer i kroppen som siden fører til insulin-resistens, dvs dine celler bliver “kandiseret” ( “forkalkede”/ Arteriosklerose) af alt den kulhydrat. Og således at det bliver sværere at få insulinet til at virke og sværere ved transportere blodsukkeret ind i cellerne. Igen, blodsukkeret stiger og der frigøres endnu mere insulin, som igen opbygger fedtdepoterne. Denne tilstand hedder i sin indledende fase “metabolisk syndrom”. Den fører til

vægtøgning, fedme , siden diabetes type2 og den tilhørende fedtlever. Insulin er som nævnt en behandlingsmulighed af denne “sukker- og stivelses-syge”

Men nu ved du:

“Den eneste måde at få insulin ned, og dermed tabe sig, er ved at skære ned på den samlede energimængden du indtager. 

Den hurtigste, sikreste og nemmeste er at skære ned på kulhydrater af alle typer som ikke stammer fra kostfibre, frisk frugt og grønsager. 

Men du bør have særlig opmærksomhed på de hurtig absorberbare kulhydrat som indtages uden for hovedmåltider, for på den måde sørge for et stabilt blodsukker uden de mange daglige glukose toppe i blodsukkeret, netop som sukkersøde drikke, snack og mellemmåltider foranleder”.  

Og du ved også at:

“Du kan således opnå varigt vægttab uden at træne som en besat eller svede nede i fitness. 

En almindelig gåtur på en lille time vil sideløbende være tilstrækkelig som motion for at holde vægten nede og kroppen i gang”.

Spis mad til dit måltid, spis igennem, men:

“Spis, spis ikke formeget, spis væsentlig frisk frugt og grønsager”.