Lidt om motion.

Lad os lige ta’ det helt “up front”….. den bedste motion, hvis du vil tabe i vægt er : “ at ryste med hoved, samtidigt med at du siger “nej tak!”……”.

Når det er sagt om motion, – bør du forstå:

  • Motion er godt for energiomsætningen, men først efter ca 20 minutters bevægelse påbegynder fedtforbrænding. Ind til da kører dit stofskifte på enzymer spaltning, blodsukker og “depot sukker”
  • Motion sætter en energi-omsætnings-process i gang, som også kan giver en efter-forbrændings-effekt i op til 24 timer. 
  • Op til 2 timer efter motion, er et “vindue” åben til igen at fylde energi-depoterne i muskler og lever op med indtaget kulhydrat/glukose eller – “om pladser” fedt fra “dine fedtdepoter” til glukose/glykogen i kroppen og ad den vej igen fylde energi-depoterne i lever og muskler.

– så drik kun vand de første 2 timer efter motion, hvis motionens formål er at støtte et vægttab. Hvis du ikke kan “klare” de 2 første timer alene med vand, kan du spise lidt frugt, – æble, pærer helt fint, men undgå melon, banan og ananas som tidligere nævnt indeholder flere kalorier og større energiindhold . 

  • Så….

Motioner, Motioner ikke for meget.  Motioner væsentligst for velvære, smidighed og for at holde vægten. 

Motion skader almindeligvis ikke, men har du stor kropsvægt og overvægt giver det stor belastning på muskler og led, hvis man eksempelvis utrænet begynder at løbe. 

Synes du alligevel du gerne vil gøre lidt motion, kan du blot gå en tur. Gå tur i et passede tempo, – og hvis du også har lyst til at have musklerne på armene med i forbrændings-processen kan Stavgang/Nordicwalking være en ide.

Uanset motionsform, bør du være vedholdende i intensitet. Det er som nævnt først efter ca. 20 minutters motion at det nytter på “fedtdepoterne”.

Motion vil øger muskelmasse, – muskler vejer mere end fedt. Således vil du i opstarten med træning og ændret livsstil, ikke opleve tab på vægten. Det selv om du nok så ihærdigt knokler i motionscentret. – Fordi du opbygger muskler.

På lidt længere sigt vil øget muskelmasse betyde øge forbrænding og den vej gavne energi-omsætningen i kroppen.
Om denne energi skal kommer fra energi indtag gennem din mund eller fra kropsfedet i dine depoter, – skal du selv bestemme til den tid….